Известие

Collapse
No announcement yet.

МПХ смяна еи така

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• МПХ смяна еи така

Здравейте колеги от форума , става на въпрос за моторчето за празен ход , на 146 1.4 ТС 99 , ако го сменя (понеже имам такова )нужно ли е да ходя на диагностика след това да се прави нещо , и възможно ли е да се обърка нещо електрониката при самата смяна??
    '99 TS 1.4 16v

Ако е ново сменяй без притеснения.Ако е старо по-добре си вземи спрей за почистване на карбуратори и си почисти твоето.И в двата случая няма нужда от нищо допълнително и няма какво да объркаш.

Romeo 146 1,4 97г.

Comment

Мисля,че трябваше да се направи адаптация след смяната,но и ти сам можеш да си я направиш.
      Самата смяна е лесна.Има 3 болчета с торсче 15 мисля че беше.При сглобяването внимавай с О/прьстенчето да не го прескрипеш или иЗгубиш,че ще смуче вьЗдух.
      Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
      Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

Според мен между моторите на двамата отговорили няма общо и всеки отговаря от гледна точка на неговия мотор как е... Мотора от 97-ма година най-вероятно е с металния капак на свещите и там няма адаптация, само, че тоя 2000г. е с пластмасовия и съвсем друго ЕКУ и там има нужда от адаптация...
        Най-добре е питащия да каже точно какъв е мотора, за да можем да разберем дали има нужда от адаптация или не...
        Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 19:35.

Comment

Ако става на въпрос за моторчето , с пластмасов корпус е и е на 3 болта , а мисълта ми е ако правя нещо , каквото и да е то , ще мога ли да запаля колата после ,и какво ще рече "адаптация" ? (изв се ако задавам мн тъпи въпроси.. )
          '99 TS 1.4 16v

Comment

Ще запалиш, но вероятно ще ти играят оборотите на празен ход, или може дори да гасне като пуснеш газта. Адаптацията се прави с цел "обучение" на компютъра да управлява с новото моторче.
            166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
            ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Ама това се прави с компа от диaгностиците или..??!
              '99 TS 1.4 16v

Comment

Да

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  Според мен между моторите на двамата отговорили няма общо и всеки отговаря от гледна точка на неговия мотор как е... Мотора от 97-ма година най-вероятно е с металния капак на свещите и там няма адаптация, само, че тоя 2000г. е с пластмасовия и съвсем друго ЕКУ и там има нужда от адаптация...
                  Най-добре е питащия да каже точно какъв е мотора, за да можем да разберем дали има нужда от адаптация или не...
                  Той колегата си го е написал ясно. 1,4/ 99.г

Comment

Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщение
                    Той колегата си го е написал ясно. 1,4/ 99.г
                    И какво ЕКУ е това?

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                      И какво ЕКУ е това?
                      ще си играем на иЗпитванка ли?
                      ЕКУ/то му е на смукателния колектор.Ако не се льжа 1-5-5,а и колегата е написал 99,не 98г.Модела е от 98 до 2001,но винаги има и иЗключение.

Comment

Не, просто аз не знам от годината какво е ЕКУ-то - мислех си, че там някъде 99-та е точно границата... Ако е 98-а границата, значи работата е ясна

Comment

Ама аз не се притеснявам въобще за оборотите на празен ход , щото те сега как играят ... направо ми става лошо , то и това ми е идеята да го сменя.. (не за друго а защото вече съм сменил всичко друго което може да го поражда , и за което никой не знае от какво точно става ... ) , и понеже си имам друг (незнам как точно) искам да пробвам преди да дам 350 лв за нов .
                          '99 TS 1.4 16v

Comment

След като го смениш, освен адапатацията ти препоръчвам да направиш пълен ресет на ЕКУ-то (прави се като адаптацията със софтуер) щом си сменял много неща.

Comment

А , къде да я направя , ж смисъл в кой сервиз да отида>
                              '99 TS 1.4 16v

Comment

Working...
                              X