Здравейте колеги от форума , става на въпрос за моторчето за празен ход , на 146 1.4 ТС 99 , ако го сменя (понеже имам такова )нужно ли е да ходя на диагностика след това да се прави нещо , и възможно ли е да се обърка нещо електрониката при самата смяна??
Известие
Collapse
No announcement yet.
МПХ смяна еи така
Collapse
X
-
Мисля,че трябваше да се направи адаптация след смяната,но и ти сам можеш да си я направиш.
Самата смяна е лесна.Има 3 болчета с торсче 15 мисля че беше.При сглобяването внимавай с О/прьстенчето да не го прескрипеш или иЗгубиш,че ще смуче вьЗдух.
Comment
-
Според мен между моторите на двамата отговорили няма общо и всеки отговаря от гледна точка на неговия мотор как е... Мотора от 97-ма година най-вероятно е с металния капак на свещите и там няма адаптация, само, че тоя 2000г. е с пластмасовия и съвсем друго ЕКУ и там има нужда от адаптация...
Най-добре е питащия да каже точно какъв е мотора, за да можем да разберем дали има нужда от адаптация или не...Last edited by badmadafaka; d.m.y г., 19:35.
Comment
-
Ако става на въпрос за моторчето , с пластмасов корпус е и е на 3 болта , а мисълта ми е ако правя нещо , каквото и да е то , ще мога ли да запаля колата после,и какво ще рече "адаптация" ? (изв се ако задавам мн тъпи въпроси..
)
'99 TS 1.4 16v
Comment
-
Ще запалиш, но вероятно ще ти играят оборотите на празен ход, или може дори да гасне като пуснеш газта. Адаптацията се прави с цел "обучение" на компютъра да управлява с новото моторче.166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеСпоред мен между моторите на двамата отговорили няма общо и всеки отговаря от гледна точка на неговия мотор как е... Мотора от 97-ма година най-вероятно е с металния капак на свещите и там няма адаптация, само, че тоя 2000г. е с пластмасовия и съвсем друго ЕКУ и там има нужда от адаптация...
Най-добре е питащия да каже точно какъв е мотора, за да можем да разберем дали има нужда от адаптация или не...
Comment
-
Първоначално публикувано от Xtrime7 Покажи съобщениеТой колегата си го е написал ясно. 1,4/ 99.г
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеИ какво ЕКУ е това?
ЕКУ/то му е на смукателния колектор.Ако не се льжа 1-5-5,а и колегата е написал 99,не 98г.Модела е от 98 до 2001,но винаги има и иЗключение.
Comment
-
Ама аз не се притеснявам въобще за оборотите на празен ход , щото те сега как играят ... направо ми става лошо , то и това ми е идеята да го сменя.. (не за друго а защото вече съм сменил всичко друго което може да го поражда , и за което никой не знае от какво точно става ...) , и понеже си имам друг (незнам как точно) искам да пробвам преди да дам 350 лв за нов .
'99 TS 1.4 16v
Comment
Comment